maj 24, 2020

Citronvatten

Godmorgon. Citronvatten på nattygsbordet. Solen silar in genom gardinen. Söndag. Vaknar till fågelkvitter.

Och ja..! Livet.

Påminns om att jag är så tacksam över livet. Jag tror att det är därför jag aldrig vill gå och lägga mig på kvällen och ändå vill vakna tidigt och njuta av varje soluppgång. Att det är därför jag ibland blir rastlös när saker går långsamt. Kommer på mig själv av att prata fort för jag vill inte missa att säga något.

Fylla livet med liv är ord jag ofta skriver om. Och det är nog det jag försöker med. Uppleva. Känna. Bli berörd. Men också få beröra. Det finns händelser i livet som format mig mer än andra. Ja, så är det. Barnen så klart. De är en källa till så mycket. Det måste sägas. Utan dem, inget jag. Men det år som slår ut alla andra år med råge är året 2016. Då öppnades en dammlucka och jag stod mitt i en virvlande fors som aldrig verkade ta slut. I alla fall är det så jag kan se på det idag. Det är lugnare nu.

Jag vet att jag ofta tänkte, ’nu är det bara framåt som gäller igen, det är som det är, så upp på fötter, andas in och andas ut och ta ett steg i taget..!’ Jag letade upp kraften. Och så slogs benen undan igen. Och igen. Det var det året jag upplevde mer sorg än jag trodde var möjligt, det året jag fyllde kalendern med cancerbehandlingar, det året jag tillbringade tid på platser jag helst inte ville vara på…! Det var erfarenheter jag inte valde men fick ändå.

Men det var också ett år jag lärde mig att närvaro inte behöver betyda rofylld positiv känsla utan något annat. Det var också det året jag upplevde mer kärlek än någonsin tidigare. Jag tatuerade in orden ’This too shall pass’ på min höft. Det är inte bara ord utan en filosofi som jag bär med mig och som påminner mig om det vackra i livet varje dag.

Idag firar vi livet. Det finns människor i min närhet som betyder så mycket för mig. Och det gör mig otroligt varm i hjärtat.

Vad är den bästa gåvan man kan ge till sig själv? Tid? Närvaro? Kärlek? Andetag? Upplevelser? Listan kan göras lång men vad blir kvar om vi skalar ner alla ord till ett? Vad sägs om ’möjligheter’ att ha möjlighet till att ta ett andetag till och möjlighet att uppleva kärlek och närvaro.

Ett andetag är bättre än inget.
Så är det.

♥️

Related Posts

Kärleken

Kärleken

Söndag

Söndag

Yoga utomhus

Yoga utomhus

Att inspirera

Att inspirera

Annika Berger


Your Signature

LÄMNA EN KOMMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}