juni 17, 2020

Bada varje dag?

Det är midsommar på fredag och naturen är vackrare än vackrast. Dofterna, färgerna, fågelkvittret. Det magiska ljuset och de tidiga soluppgångarna. Även regnet berör och påverkar. Naturens kraft syns så tydligt den här årstiden. 

Och vilken helg vi fick. Vilka dagar. Vilka nätter. Ljust nästan dygnet runt. Och den där solnedgången. Naturen är så vacker så att känslorna svämmar över. I alla fall mina. Och ja, jag tror nog att vi alla kan få vara lite utmattade och känslotrötta och bli extra berörda efter den här speciella våren. 

När himlen färgas i guldtoner och vattnet är ljummet mot huden när man simmar runt i en skogssjö fast klockan är nio på kvällen så är det inte så konstigt att tårarna är nära, men också leendet och skrattet. Tack, tack och tack. Det här var precis vad jag behövde! 

Apropå att hantera livet. Så tar vi en sak i taget bara. Ord som jag ständigt återkommer till är; 

’förutsätt att livet alltid är enkelt, du behöver inte förstå allt på en gång, vila mycket, njut ofta och ät något sött varje dag’ 

Ja..! Men då gör vi väl så! Låt livet vara så enkelt som möjligt, det kommer ändå dyka upp saker på vägen som måste hanteras. Och med rabarberpaj i magen blir det  krångliga mindre krångligt och utmaningar något lättare att ta sig an. 

Och du, njut nu av dagarna och nätterna och gör det enkelt. Det är naturligt att känna sig stressad av allt det vackra. Att vilja uppleva allt. Att längta efter att njuta av solnedgången och ändå kliva upp i gryningen. Vara rädd att missa något. Risken är att genom att vilja allt faktiskt gå miste om det som finns framför ögonen. Hemligheten är att verkligen känna i stunden. Och det kan vara jättesvårt. Så svårt. Men också så enkelt. Ett sätt att uppleva och vara närvarande kan vara att dyka ner under ytan i en sjö eller i havet, känna vattnet mot huden, det hjälper till. 

Kanske är det här sommaren som du ska bada varje dag. Oavsett väder och temperatur i vattnet. Bara göra. Uppleva. Känna. Vad säger du? Är du med på det? 

Finns det någon mer som du tror vill läsa det jag skriver, berätta då för dem var jag finns.

Jag skriver om hur man kan hitta vägar fram, vikten av att förlåta sig själv och att se det vackra i det enkla. Men kanske skriver jag framförallt om HUR man kan fylla livet med liv. 

Tack för att just DU läser mina ord. 

Ett andetag är bättre än inget.

Glad midsommar och varm kram till dig!

Related Posts

Kärleken

Kärleken

Söndag

Söndag

Yoga utomhus

Yoga utomhus

Att inspirera

Att inspirera

Annika Berger


Your Signature

LÄMNA EN KOMMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}